NS16 | Kunstscene

Programma NS16 2023

PRINT EXPO & OPEN STUDIO’S

zaterdag & zondag 12:00 – 17:00


Zaterdag & zondag 12:00 – 17:00

Print EXPO NS16

Expositieruimte

Dat Tilburg een stad van makers is, wist je natuurlijk al lang. Maar wat maken ze dan? En kun je dat werk ook in jouw huis aan de muur hangen? Jazeker! In het weekend van 11 en 12 november kun je het werk van de makers met een atelier in NS16 bekijken én kopen tijdens de gezamenlijke poster EXPO.
 De posters zijn RISO-prints, die geprint zijn in het pand. Alle prints zijn te koop in beperkte oplage en worden alleen tijdens dit weekend verkocht tegen een vriendelijke prijs. Dus het is een mooie kans om iets unieks aan je muur te hangen.


Zaterdag om 13:00

Artist Talk ‘De Vakbroeders’ Nina van de Ven & Adem Gokcinar
gehost door Eef Schoolmeesters

Ateliernr. 6

Meester in zwart pastel, groen in keramiek. Nina van de Ven verbeeldt fabelachtige, hybride personages in tekeningen van houtskool en zwart pastel. Met de wens om haar beelden te vervaardigen in keramiek, breekt, valt, of scheurt het nieuwe wezen telkens.

Hier komt Adem Gokcinar om de hoek kijken, doorgewinterde keramist met zowel ervaring in het maken van eigen werk, als het creëren van beelden voor andere kunstenaars. De uitgelezen vakbroeder voor de vraag: “Hoe krijg ik de fijne kneepjes van het keramische vak onder de knie?”

Tijdens deze artist talk ondervraagt kunstenaar, schrijver & filosoof Eef Schoolmeesters de twee over dit proces, het maken van (keramisch) beeldend werk en deze samenwerking.

De Vakbroeders is een ontwikkelingstraject van De Nachtzuster & Stichting Ateliers Tilburg

Duur: +- 60 min


Zaterdag om 14:00 en om 15:30

Riso Demo / Wobby.club

Duur: +- 30 min.

Ateliernr. 4

Wobby.club biedt sinds 2015 een platform aan hedendaagse illustratie, strip, beeldende kunst en literatuur. Het platform publiceert en drukt vier keer per jaar het Risograph magazine Wobby, met diverse internationale kunstenaars en wereldwijde distributie. Wobby wordt gedrukt met de risoprinter: kleurrijke stencildruk op basis van duurzame, plantaardige inkt. Naast het magazine worden er in het Wobby atelier in NS16 prints en publicaties in gelimiteerde oplage gedrukt.
Tijdens de open studio kun je een korte demonstratie bijwonen waarbij de techniek van het risoprinten wordt uitgelegd.


Meer meer meer!

Programma | Kunstscene
Hans Innemee 01 | Kunstscene
Kunstscene weekend gif | Kunstscene
Socials kunstkijkenin 04 | Kunstscene
> Ateliers Tilburg | Kunstscene Stad van makers | Kunstscene Tilburg | Kunstscene De nachtzuster | Kunstscene