De Nachtzuster | Kunstscene

Programma De Nachtzuster 2023

OPENING KUNSTSCENE 2023

Vrijdag 10 nov. 17:00 - 23:30


INFO, LOUNGE, SHOP, PERFORMANCE & ONTMOETING

zaterdag & zondag 11:00 – 17:00

Afterparty op za. & zo. van 17:00 tot 22:00


Zaterdag & zondag om 13:00

Art Talk / Djenné Fila & Niels Mud

In opdracht van het Natuurmuseum Brabant maakten illustrator Djenné Fila, animator Niels Mud en sounddesigner Tom Sikkers twee animaties ontwikkeld. Deze animaties worden getoond in de nieuwe zaal die binnenkort geopend gaat worden bij het museum. Djenné en Niels geven een korte presentatie over de totstandkoming van deze animaties: van tekst naar storyboard, tot illustratie en animeren.
Alle drie zijn zij tevens huurders op locatie Carré, waar je De Nachtzuster kunt vinden.


Zaterdag & zondag om 15:00

Well, hello Fuf! / Performance Lucia Koevoets

Duur: 30 min. / toegankelijk voor alle leeftijden

Via tekeningen, collages, vilten lappen en stenen onderzoekt Lucia Koevoets de waarde van herinneringen. Hoe zijn die geordend in ons lijf en in onze gedachten? Hoe verhoudt een herinnering zich tot het nu en andersom? In het dagelijks leven vindt ze voorwerpen die gaan over tijd, herinnering, verandering, draagbaarheid en verhaal. Hieruit haalt ze vormen, materialen en kleuren die ze gebruikt in haar praktijk en omvormt tot nieuw beeld. In haar presentaties komen deze kunstwerken samen. Het vormt een archief en gaat dienen als een plek waar de kijker kan mijmeren en via tekeningen, collages en objecten kan dwalen in gedachten en herinneringen.

Tijdens Kunstscene toont Lucia Koevoets een nieuwe installatie waarin toeschouwer en kunstenaar samen een driedimensionale collage maken. Objecten en kunstwerken mogen worden aangeraakt en verplaatst, ze nodigen uit tot nieuwsgierigheid en verwondering. De toeschouwer wordt deelnemer van een artistiek proces door te vertragen en in het moment te zijn.


Zaterdag & zondag doorlopend

Kunstscene Merchandise 

We love merch! Vijftien makers bieden voor een fijn prijsje werk aan in De Nachtzuster. Van prints tot keramiek, van kaartjes tot boeken. Koop een artistiek souvenir als aandenken aan de 2e editie van Kunstscene!


Meer meer meer!

Programma | Kunstscene
Hans Innemee 01 | Kunstscene
Kunstscene weekend gif | Kunstscene
Socials kunstkijkenin 04 | Kunstscene
> Ateliers Tilburg | Kunstscene Stad van makers | Kunstscene Tilburg | Kunstscene De nachtzuster | Kunstscene