Carré | Kunstscene

Programma Carré 2023

OPEN ATELIERS & STUDIO’S

zaterdag & zondag 11:00 – 17:00


PROGRAMMA

Zaterdag & zondag / doorlopend

Expositie: Hoofdpijncentrum.

Vier opkomende kunstenaars delen één atelier

Ateliernr. 56 (naast De Nachtzuster)

Vier opkomende kunstenaars die één studio delen richten samen een expositie in, in hun gedeelde atelier. Zij werken elk met een unieke artistieke aanpak en een divers aanbod aan media.


Loes van de Ven werkt voornamelijk grafisch, maar staat ook open voor andere disciplines. Terugkerende elementen in haar werk zijn zwevende lijven en zelfcompassie. Kim Rekkers onderzoekt de complexiteit van het leven via verschillende artistieke media, met als doel te geven betekenis geven aan het onverklaarbare met meeslepende ervaringen.

Niek Opstals duikt in het rijk van het niets, geïnspireerd door persoonlijke gevechten met epileptische aanvallen, depressie en een nihilistisch perspectief. Zijn abstracte composities visualiseren raadselachtige toestanden van geest.

Het werk van Anna Kudryashova weerspiegelt intense persoonlijke ervaringen en overbrugt de kloof tussen aanwezigheid en afwezigheid in de werkelijkheid, en het verkennen van de dialoog in jezelf en met de ander in deze wereld.


In het kader van het evenement Kunstscene toveren zij hun atelier om tot tentoonstellingsruimte. Verwacht een dynamische weergave van tekeningen, schilderijen, grafiek en videokunst: een kijkje in onze individuele en collectieve artistieke reizen.

Kim Rekkers | Programma Carré - Kunstscene

Zaterdag & zondag / doorlopend

Marco van Esdonk3 | Programma Carré - Kunstscene

Demonstratie glaskralen blazen

Ateliernr. 30

Kom een kijkje nemen in het atelier van Marco van Esdonk. Naast schilderijen maakt zij ook sieraden van glas. Ze doet dit met behulp van een gasbrander. Staafjes glas worden in de vlam gesmolten en zo gevormd tot een sieraad. De basis hiervoor ligt op Aruba, alwaar zij zes jaar gewoond heeft. Tijdens “Kunstscene” geeft ze doorlopend demonstraties in haar atelier.


Zondag 11:00 – 17:00

Presentatie & verkoop fotoboek ‘European Cowboy’ door Bjorn Staps

Atelier 55A

Cowboys zijn onlosmakelijk verbonden met het mythische Amerikaanse Westen dat we kennen uit geschiedenisboeken, maar meer nog uit de talloze films, televisieseries, (strip)boeken en reclamespots vol revolverhelden. Daar is ‘de Cowboy’ het symbool van vrijheid, moed en mannelijkheid.

European Cowboy van fotograaf Bjorn Staps toont echter een hechte gemeenschap van jonge rodeo cowboys in West-Europa. Deze jonge mannen beoefenen het gevaarlijkste onderdeel van de klassieke (Amerikaanse) rodeo: ‘bullriding’. In de zomermaanden reizen deze cowboys door België, Frankrijk en Italië om in kleine dorpjes of op ranches verborgen op het platteland deel te nemen aan lokale rodeo’s. Tijdens deze wedstrijden zetten de mannen keer op keer hun leven op het spel door te proberen om 8 seconden op een wild bokkende stier te blijven zitten. Ieder van hen met eigen dromen en ambities. Successen worden gevierd, maar ook pijn en teleurstellingen worden samen gedeeld.

De afgelopen 4 jaren heeft de Nederlandse fotograaf Bjorn Staps de onbekende wereld van de Europese rodeo cowboys in beeld gebracht. In European Cowboy combineert Staps visuele elementen van de bekende mythische cowboy met de soms harde realiteit vol individuele dromen, vriendschap en kwetsbaarheden van de echte cowboys in Europa.

www.bjornstaps.nl / www.europeancowboy.com / @bjornstaps

Naamloos 1 | Programma Carré - Kunstscene

Meer meer meer!

Programma | Kunstscene
Hans Innemee 01 | Kunstscene
Kunstscene weekend gif | Kunstscene
Socials kunstkijkenin 04 | Kunstscene
> Ateliers Tilburg | Kunstscene Stad van makers | Kunstscene Tilburg | Kunstscene De nachtzuster | Kunstscene